Kaikenlaisten vesikaivojen huolto Kouvolassa, Kotkassa, Kymenlaakson ja Pirkanmaan alueilla

Yhteystiedot

Ivomit Paineautot Oy huolehtii kaikenlaisten vesikaivojen huolloista Kouvolasta käsin koko Kymenlaakson alueella sekä Pirkanmaalla. Juomavesikaivon pesu- ja huoltotavat riippuvat kaivon tyypistä. Veden laatu heittelee rengaskaivossa enemmän kuin porakaivossa, joten rengaskaivon kunto on syytä tarkastaa useammin kuin porakaivon.

 

Lue lisää ja ota meihin yhteyttä!

Porakaivon huolto ja pesu

Porakaivon huolto ja pesu suositellaan tehtäväksi noin 10–15 vuoden välein. Porakaivo on syytä pestä ja huoltaa myös, jos veden väri muuttuu tai jos vesi maistuu tai haisee pahalle. 

 

Porakaivon pesuun ja huoltoon tarvitaan lähes poikkeuksetta vain ammattilaisilta löytyviä välineitä. Porakaivon kunnostusta ei siis voi tehdä itse. Me palvelemme sinua – ota yhteyttä!

 

Tutustu myös muihin palveluihimme: tyhjennämme esimerkiksi lokakaivot.

Rengaskaivon huolto ja pesu

Rengaskaivon tyhjennyksen, kunnon tarkastuksen, huollon ja desinfioinnin voi tehdä myös itse. Tehtävä kannattaa kuitenkin antaa asiansa osaavan ammattilaisen käsiin.

Rengaskaivon tyhjennys sekä pesu on syytä tehdä joka kevät. Kaivon tyhjennyksen ja pesun yhteydessä kannattaa tarkistaa seuraavat asiat:

  • Kaivon rakenteet ja routasuojaus tulee tarkistaa silmämääräisesti.

  • Kaivon sisäpuolen puhtaus ja veden määrä tulee tarkistaa.

  • Kaivon kannen kunto ja tiivisteet on tarkistettava. Kaivon kannen tiivisteessä ei saa olla edes millin rakoa.

  • Kaivon tuuletus ja tuuletusputken puhtaus on tarkistettava. Kaivon tuuletus asetetaan kesäksi hieman suuremmalle, ja kaivon tuuletusputken voi myös varovasti imuroida.

  • Myös kaivoa ympäröivä maasto kannattaa tarkistaa selkeiden painaumien varalta, sillä ne saattavat olla haitaksi kaivon rakenteille. Niihin voi esimerkiksi muodostua lammikoita lumen sulaessa.

  • Sulamis- ja sadevedet tulee johtaa kaivosta poispäin.

  • Jos kaivo on ollut talven käyttämättömänä, kaivon vesi on vaihdettava ennen kaivon käyttöönottoa.

Kysy lisätietoja

Saat meiltä vesikaivojen huollot sekä porakaivoille että rengaskaivoille. Ota yhteyttä! Palvelemme Kouvolassa, Kymenlaaksossa ja Pirkanmaalla.

Pyydä tarjous